O fundacji
Rozwijamy pasje
Najważniejszą misją naszej fundacji jest rozwój polskiej branży gastronomicznej. Zamierzamy wspierać każdego pasjonata gotowania. Utrwalimy polskie tradycje kulinarne.
Szkolnictwo
Naszym priorytetem jest wsparcie nauki, szkolnictwa wyższego, edukacji, oświaty i wychowania
Wspólnoty i społeczności lokalne
Wesprzemy rozwój wspólnot i społeczności lokalnych
Osoby w trudnej sytuacji życiowej
Nie zapominamy o działalności w zakresie pomocy społecznej, bo każdy ma prawo realizować pasje
Wspólnie działamy na rzecz sztuki kulinarnej w Polsce
Naszym priorytetem jest przyszłość polskich tradycji kulinarnych i zachowanie w kulturze przepisów, które stworzyły nasze babcie i mamy. Wierzymy, że mając pasję i serce do gotowania jesteśmy w stanie pomóc rozwijać tę dziedzinę w Polsce.
Zarząd i Rada Fundacji
Wspólnie tworzymy coś dobrego!
Waldemar Brukwicki
Prezes ZarząduMiłośnik dobrego jedzenia. Pasjonat wędzarnictwa, wiedzę czerpał od ojca Ś.P. hm. Stanisława Brukwickiego- sprawność Kuchmistrz. Aktywny w branży gastronomicznej od 2012 roku.
Alicja Jędrzejczak
Wiceprezes ZarząduKulinarna pasja stanowi serce jej codzienności. Z głęboką świadomością rozumie, jak kluczowe jest przekazywanie tej wartościowej wiedzy najmłodszym adeptom smaku. Nieustannie poszukuje nowych, kreatywnych sposobów na gotowanie.
Szymon Brukwicki
Przewodniczący RadyKucharz z 12 letnim doświadczeniem. Prowadzi Restaurację Ekspresja oraz catering dietetyczny DietaFit24. Od roku przybliża sztukę kulinarną pasjonatom gotowania w Akademii Rozwoju Kulinarnego.
Martyna Brukwicka
Członek RadyAktywna mama dwójki chłopców, która wie jak ważną rolę w rozwoju odgrywa odżywianie. Świadoma roli, jaką odgrywa przekazywanie tej wiedzy, staje się kreatywną artystką kulinarną, zdolną tworzyć dzieła smaku dostosowane do potrzeb najmłodszych.