Przejdź do treści

O fundacji

Rozwijamy pasje

Najważniejszą misją naszej fundacji jest rozwój polskiej branży gastronomicznej. Zamierzamy wspierać każdego pasjonata gotowania. Utrwalimy polskie tradycje kulinarne.

Szkolnictwo

Naszym priorytetem jest wsparcie nauki, szkolnictwa wyższego, edukacji, oświaty i wychowania

Wspólnoty i społeczności lokalne

Wesprzemy rozwój wspólnot i społeczności lokalnych

Osoby w trudnej sytuacji życiowej

Nie zapominamy o działalności w zakresie pomocy społecznej, bo każdy ma prawo realizować pasje

Wspólnie działamy na rzecz sztuki kulinarnej w Polsce

Naszym priorytetem jest przyszłość polskich tradycji kulinarnych i zachowanie w kulturze przepisów, które stworzyły nasze babcie i mamy. Wierzymy, że mając pasję i serce do gotowania jesteśmy w stanie pomóc rozwijać tę dziedzinę w Polsce.

Zarząd i Rada Fundacji

Wspólnie tworzymy coś dobrego!



Waldemar Brukwicki

Prezes Zarządu

Miłośnik dobrego jedzenia. Pasjonat wędzarnictwa, wiedzę czerpał od ojca Ś.P. hm. Stanisława Brukwickiego- sprawność Kuchmistrz. Aktywny w branży gastronomicznej od 2012 roku.


Alicja Jędrzejczak

Wiceprezes Zarządu

Kulinarna pasja stanowi serce jej codzienności. Z głęboką świadomością rozumie, jak kluczowe jest przekazywanie tej wartościowej wiedzy najmłodszym adeptom smaku. Nieustannie poszukuje nowych, kreatywnych sposobów na gotowanie.


Szymon Brukwicki

Przewodniczący Rady

Kucharz z 12 letnim doświadczeniem. Prowadzi Restaurację Ekspresja oraz catering dietetyczny DietaFit24. Od roku przybliża sztukę kulinarną pasjonatom gotowania w Akademii Rozwoju Kulinarnego.


Martyna Brukwicka

Członek Rady

Aktywna mama dwójki chłopców, która wie jak ważną rolę w rozwoju odgrywa odżywianie. Świadoma roli, jaką odgrywa przekazywanie tej wiedzy, staje się kreatywną artystką kulinarną, zdolną tworzyć dzieła smaku dostosowane do potrzeb najmłodszych.

Skontaktuj się z nami!